Park Kromme Mijdrecht
 
egelpng.png

Park de Kromme Mijdrecht Zevenhoven

Op deze site maken we o.a. het laatste nieuws, verschillende oproepen en jaarcijfers bekend aan onze leden. Als bewoner van Park De Kromme Mijdrecht blijf je hier gemakkelijk en goed op de hoogte!

Ook de ontwikkelingen ten aanzien van de legalisatie permanent wonen kun je hier volgen via de pagina Permanent Wonen. Bij suggesties of vragen, neem contact op via info@parkkrommemijdrecht.nl

 

Klusdag 17 juni 2023

wheelbarrows-g8d4d23c3b_640.jpg

Zaterdag 17 juni gaan we weer met een (hopelijk groot) aantal vrijwilligers aan de slag om ons park nog mooier te maken. Met z'n allen is de klus zo geklaard en kunnen we snel over op de gezelligheid, onder het genot van gebak en koffie. Ben je er bij? Meld je ajb even aan op info@parkkrommemijdrecht.nl. Hopelijk zien we je dan!

 
20230207_122143.jpg

Parkwerkzaamheden 2023

Onze tuinman Gerrit Wieman heeft samen met Willem en Rene alle wilgen en bomen rondom de speeltuin en tennisbaan geknot en gesnoeid. Er lag een aardige berg takken zoals jullie konden zien! Om de takken slim en ecologisch op te ruimen hebben we een enorme snipperaar ingezet. De heren gingen zo hard dat ze een deel van de takkenberg ook maar mee hebben genomen. De perken rondom de speelplaats hebben nu een dikke laag snippers. Dat helpt tegen onkruid, is goed voor de grond en het ziet er netjes en verzorgd uit. Heren bedankt voor het harde werk!

 
plants-g4b3c01011_640.jpg

Tuintips

Met het voorjaar in het vizier zijn er dingen die je nu al kunt doen in de tuin:

  • Het gazon kan waarschijnlijk wel wat aandacht gebruiken. Je kunt al starten met beluchten en zand strooien op drassige plekken.
  • Je borders kun je van alle dorre delen ontdoen. Dat ruimt lekker op en oogt goed. Wacht nog even met bemesten en mulchen!
  • Wil je een mooie boom planten? Nu is een prima tijd om dat te doen.
  • Mocht je vergeten zijn om afgelopen najaar bloembollen te planten, geen nood, nu kan dat ook nog. 

 

Kom maar op met de lente!

 

Gebruik algemene faciliteiten

takkenhoop.jpg

Op de vorige ALV hebben de leden aangegeven dat ze grotere takken en stronken (dikte groter dan 15 cm Ø) ook kwijt willen kunnen. Dat kan en wel tegenover de takkenplek. Dit maakt het makkelijker om af te voeren.

Verder hebben we ook met elkaar afgesproken:

  • Karton plat maken alvorens het in de papiercontainer te werpen
  • Op de composthoop alleen tuinafval storten, zover mogelijk naar achteren!         

Bedankt voor je medewerking!

 
Whatsapp.png

What's up?

Er zijn twee What's app groepen opgericht om elkaar te kunnen bereiken.

Eén voor de Wilgen- & Elzensingel + één voor de Meidoorn- & Populierensingel.

We gebruiken de groepen voor buurtpreventie maar je mag er ook iets in aanbieden natuurlijk. Wil je toegevoegd worden? Neem dan contact op met het bestuur.